Federația

Desfasurarea an de an a Festivalului International al Cavalerilor, interesul care l-a starnit in mintea si sufletul cavalerilor participanti a dus la ideea reunirii ordinelor cavaleresti intr-o Federatie Internationala. George Petrescu, Cavalerul Templier care prin demersurile lui a deteminat  intr-o maniera definitiva desemnarea Rucarului ca si capitala a Federatiei Internationale a Ordinelor Unite, a militat pentru reunirea Ordinelor Cavaleresti intr-o Federatie. Aceasta  decizie de numire a Rucarului ca si Capitala a Federatiei  Ordinelor Unite va ramane in istoria Romaniei, iar evenimentele care se vor desfasura sub egida Federatiei se vor inradacina in vatra istoriei medievale - RUCAR.

Demersurile de constituire a Federatiei au prins contur si consistenta in urma consfatuirilor avute cu Marele Maestru al Ordinului de Malta - R.M.P.G. A.S. Principe de Santa Teresa Don Iulian Moisescu si ulterior cu reprezentantul Cavalerilor Teutoni pe Romania, Excelenta Sa Gabriel Antohe, astfel ca in luna iunie a anului 2016 se infiinta Federatia Internationala a Ordinelor Unite. Scopul infiintarii Federatiei este de a promova interesele cavalerilor pe plan national si  international, de a aduce in atentia opiniei publice trecutul cavalerilor si importanta actiunilor lor in viata medievala a Romaniei si a Europei (ctitorirea de biserici, infiintarea de cetati medievale).

Implicarea in mod activ a Federatiei se va face simtita prin actiunile caritabile a carei  initiatoare va fi, valorificarea potentialului zonei geografice a Capitalei Federatiei - RUCAR  si a imprejurimilor pline de istorie si cultura, promovarea valorilor si traditiilor cavaleresti, organizarea de evenimente cu tematica istorica si medievala, reprezentarea pe plan international si sustinerea intereselor Ordinelor Cavaleresti membre ale Federatiei Internationale.

Politica Federatiei va fi plina de transparenta si deschidere pentru toate Ordinele Cavaleresti recunoscute pe plan international, colaborare si conlucrare intre membrii Federatiei.

Membri

Membrii Federatiei sunt Ordine Cavaleresti care au acelasi scop si promoveaza aceleasi principii.

Scopul constituirii acestei Federatii a fost acela de a reuni mai multe ordine sub o singura entitate, de a crea un grup puternic, similar celor care se gasesc in Europa la acest moment si care, prin actiunile lor concertate, sa promoveze si sa apere  crestinismul si perceptele lui.

Calitatea de membru al Federatiei confera  cavaleriilor apartinand acestor ordine privilegiul de a participa la diferite actiuni organizate de oricare dintre Ordinele Federatiei.

Dreptul de a adera la Federatia Internationala a Ordinelor Unite ( F.I.O.U.) este conferit  doar Ordinelor Cavaleresti care intrunesc termenii si conditiile strict reglementate prin Statutul Federatiei.

Ordo Equestri
Sancti Bernardus

Vizitează

Le Grand Garnison de
L 'Ordre de Saint-Jean

Vizitează
teutoni-OTHS

Ordo Teutonicus
Hermann Von Salza

Vizitează

L'Ordre
du Dragon

Vizitează

Ordre de
Saint Lazare

Vizitează

Ordinul Internațional
St. Hubertus

Vizitează

Priorato di
San Giorgio

Vizitează

Ordine della'
Aquila Romana

Vizitează

L 'Ordre
Royale

Vizitează

Galerie foto - membri

Parteneri

Legaturile stabilite intre Federatia noastra si alte Federatii din plan international, confera partenerilor   dreptul de a participa la activitatile organizate de Federatiile partenere,  si de a milita impreuna pentru scopurile comune care au stat la baza infiintarii fiecarei Federatii in parte.

Confederazione Templare Internazionale
"Bernard de Clairvaux"

Vizitează

Societa' Congregazionale
Accademica Templare

Vizitează